Retro Commodore

Your place with high quality scans for preservation.

Retro Commodore

RUN/IC RUN

Publisher: IC RUN Thaysen
Years of publishing: 1984-1988
Contributors: Thomas Viborg, Morten Overgaard Hansen, Allan Gade, RetroPlay, Jan Normann Nielsen, Lars Rabech.

Info:
Total number of Danish issues of Run/IC Run: 37
Run and IC merged into the magazine IC Run (Issue 21), making the magazine cheaper (ed: notice that only the first and last pages have colours now, the rest are black and white).
From what I've found out, there are 3 different languages of Run magazines. Danish, German and English (US).
Kiwi over at Kiwi's world (used to be old game mags) has a few of the US ones, and there's mention of the German ones in atleast one of the Danish magazines.

Regnskab (DK)

UPDATE:
If you've downloaded issue 23 prior 2014-09-10 you've gotten the issue with bad quality pages (pages 37 and 38). This magazine is after this day updated and now have those pages in high quality.
2014-11-07: The magazines has had corrected it's naming.
2015-01-31: Jan Normann Nielsen sent me type-ins. And original scans for several issues. His work is greatly appreciated.
2015-02-25: Filenames have been corrected, issue numbers were wrong due to me guessing the numbers when first starting scanning these.
2015-05-17: This section is now complete.
2017-06-21: Diskette Regnskab now added thanks to Lars Rabech
2023-01-24: Magazines has been updated with new OCR, both 300 and 150 versions are now searchable. And the vastly larger OCR version has been removed.

Download to date: Download Torrent

Page: 1 [2]IC Run Nr. 12 - 87
1987 Dec
Link: Download - 172.13 MB
More: View more info

 

IC Run Nr. 1/2 - 88
1988 Jan/Feb
Link: Download - 148.17 MB
More: View more info

 

IC Run Nr 3/4 - 88
1988 Feb/Mar
Link: Download - 184.02 MB
More: View more info

 

IC Run Nr. 5/6 - 88
1988 May/Jun
Link: Download - 131.27 MB
More: View more info

 

IC Run Nr. 7/8 - 88
1988 Jul/Aug
Link: Download - 89.68 MB
More: View more info

 

IC Run Nr. 9/10 - 88
1988 Sep/Oct
Link: Download - 113.37 MB
More: View more info

 

IC Run Nr. 11/12 - 88
1988 Nov/Dec
Link: Download - 85.8 MB
More: View more info

 
Page: 1 [2]12 thoughts on “IC Run

 1. Flot arbejde. Jeg er glad for at der er nogen som gider at bruge tid på skanninger af de gamle danske computerblade. Og så endda også en version til tablet.

 2. Ja, det er sgu meget sjovt at læse de helt gamle blade. Jeg har selv et hav liggende ude i skuret. Bl.a. den allerførste udgave af “COMPUTER” 1. årgang, Nr. 1. Aug. 1985…..med gratis “Programplade” som der står på forsiden af bladet 🙂

 3. @Mads – det ville jo være fedt om du havde nogle blade du kunne låne/give til dette site, så vi alle kan få glæde af dem igen 🙂 Jeg er selv ked af, at jeg har smidt alle mine gamle blade væk for mange år siden 🙁

 4. Måske et dumt spørgsmål, men hvad stod IC for i IC Run? Google siger Integrated Circirted, det lyder forkert?

  Og dejligt at se de gamle blade igen.

  • IC i sigselv står -som du siger- for Integrated Circirted, integreret kredsløb, og er i bund og grund hvad vi kalder for en chip. De sorte “lakridser” som sidder i næsten al elektronik i dag.

   IC og Run bladene blev slået sammen til IC Run, men da jeg ikke har nogle af IC bladene kan jeg ikke sige om det bare er et navn eller om det står for noget.
   Informationer om dette kan være skrevet i nogle af de første numre af IC.

   Mange af bladene er kommet til dagens lys igen ved hjælp af donationer/lån osv. Har du eller kender nogen, der ligger inde med gamle Commodore blade som vi ikke har, er vi meget modtagelige for donationer 🙂

   • Jeg vil lige have det tankerne, når jeg er hos en antikvar, ofte kan man jo finde nogle af de gamle blade der (som i sin tid bare blev smidt ud).

  • Jeg har det første nummer af IC magasinet fra maj/juni 1986, så jeg vil tro at der kun er lavet 3 eller 4 blade af IC magasinet eftersom det blev slået sammen med RUN magasinet i december 1986. Desvære mangler det nogle sider, men jeg kan godt tjække det for at se om der står noget om havd IC står for.

    • Hey Carsten.

     I happen to own the last issue of IC before it merged with RUN.
     IC nr. 3 1986 Oktober/November
     Let me know if you’re still looking for a scan. I think I mentioned it a few years ago when you were too swamped to have a good overview of which issues were still missing, so just letting you know the offer still stands. 🙂

  • Ja, titlen var bare jargon for chips (“integrated circuits”). Skrev selv for bladet – og bliver da helt rørt over at se den fortsatte interesse. Journalistisk set var det da noget juks, vi lavede, men begejstringen var ægte.

   Bedste hilsner
   Søren Bang Hansen

 5. Tak for de mange numre af RUN. Jeg husker flere af forsiderne så det er rart at blive forsikret om at min hukommelse ikke er helt væk 🙂

 6. Fantastisk!

  Jeg kjøpte danske IC Run på 80 tallet sammen med Commodore User. Og av og til Zzap 64 og Commodore Computing International. Men så ble bladene etterhvert kastet. Dette treger jeg grenseløst på idag! Har begynt å kjøpe tilbake noen av de gamle (engelske) bladene fra eBay da de er best I virkelig format. Er veldig interessert i å få tak i noen danske IC Run blader. Inntil videre skal jeg ha det “sjovt” med disse skannede utgavene 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.